• OPLEIDING

Stap voor stap van A naar rijbewijs B


Natuurlijk wil je eerst weten hoe wij het bij Zybeau aanpakken. Want je stapt niet zomaar in bij de eerste de beste autorijschool. Of misschien toch wel, als je hebt gelezen welke lesmethode wij gebruiken. We doen het namelijk best wel anders dan andere rijscholen. Zo duren onze rijlessen standaard altijd 90 minuten en is een rijles ook echt een les voor jou alleen. Dus met niemand op de achterbank. Jij krijgt zo altijd onze volle aandacht. Daar betaal je toch ook voor?

7C0B4866
 • 16,5 jaar? Beginnen maar


  Vanaf 16 jaar mag je officieel theorielessen volgen en het theorie-examen afleggen. Bij ons kun je een theoriecursus klassikaal volgen of online. Je theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig.

  Ben je 16,5 jaar, dan mag je bij ons instappen voor je eerste rijles. Ook kun je al een begeleiderspas aanvragen. Zodra je bent geslaagd, kun je met deze pas onder begeleiding van een ervaren bestuurder rijervaring opdoen tot het moment dat je 18 wordt.

  Vanaf de dag dat je 17 bent geworden, mag je praktijkexamen doen. Geslaagd voor je examen? Met een goedgekeurde begeleiderspas kun je bij jouw gemeente officieel je rijbewijs aanvragen. Tot je 18e rijd je onder begeleiding van de bestuurders die in de begeleiderspas staan vermeld. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

 • Rijopleiding in Stappen 


  Bij Zybeau leer je stap voor stap rijden. Dit is een succesvolle methode die jou goed voorbereidt op jouw deelname aan het verkeer. Het principe is eenvoudig: als onze rijinstructeur vindt dat je een stap voldoende onder de knie hebt, ga je verder naar de volgende stap. Beheers je een stap nog niet goed genoeg, dan blijven we die stap herhalen. Je doorloopt zo in je eigen tempo onze rijopleiding.

  Als je rijinstructeur vindt dat je de modules 1 t/m 3 goed beheerst, dan is het aan te raden om een tussentijdse toets (TTT) te doen. Deze toets wordt afgenomen door een examinator en is bedoeld om je alvast te laten wennen aan de gang van zaken tijdens een praktijkexamen. Je krijgt van de examinator tips ter verbetering en je kunt vrijstelling verdienen voor twee bijzondere manoeuvres als je deze goed uitvoert.  Heb je module 4 afgerond, dan ben je klaar voor de laatste en belangrijkste toets: het praktijkexamen bij het CBR.

  Huiswerk als voorbereiding op de les

  Je krijgt regelmatig huiswerkopdrachten mee. Door deze te maken, begin je altijd goed voorbereid aan de eerstvolgende rijles. Omdat jij dan de theorie van die les al kent, hoeft je rijinstructeur minder uit te leggen. En kun je meer tijd besteden aan het oefenen van het praktijkgedeelte.

 • Online instructievideo’s met heldere uitleg


  Om de lesstof zo goed mogelijk op jou over te brengen, maken we gebruik van de instructievideo’s ‘Ruber, thé way to drive’. Deze zijn ontwikkeld door collega-rijschool Ruber in Sittard. In deze video’s zie je heel duidelijk hoe je bepaalde rijhandelingen moet uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan fileparkeren, een kruispunt oversteken of het rijden op een rotonde.

  Je krijgt van ons een persoonlijke code waarmee je op deze website kunt inloggen om de instructievideo’s te bekijken op je smartphone, tablet of laptop. In onze speciale leerling-app zie je voorafgaand aan elke rijles welke onderwerpen we gaan behandelen. Maar ook welke video’s je als voorbereiding op die les moet bekijken.

 • Theoriecursus: online, klassikaal of 1 op 1 cursus


  Je mag pas een tussentijdse toets of het praktijkexamen doen, als je je theoriecertificaat op zak hebt. Ons advies is altijd om zo snel mogelijk je theorie te halen. Dan hoef je je daar alvast niet meer druk over te maken.

  Vanaf 16 jaar mag je theorielessen volgen en het theorie-examen doen. Bij Zybeau heb je 3 mogelijkheden. Of je gaat zelf aan de slag en volgt onze online theoriecursus, of je meldt je aan voor onze klassikale theorielessen of 1 op 1 cursus. Wat past het best bij jou?

  Online cursus aangepast aan CBR theorie-examen

  Ga je voor zelfstudie, dan krijg je een persoonlijke inlog voor onze online theoriecursus. Deze inlog is maximaal 3 maanden geldig. Binnen die tijd moet je dus je theorie-examen hebben afgerond.

  Om te beginnen bevat dit High-speed theorie Auto en theorieboek XL pakket meest succesvolle theorieboek van Nederland met daarin alle onderwerpen van het CBR theorie-examen. Het boek staat boordevol foto's en illustraties, waardoor je de stof sneller beheerst.

  Daarnaast kun je online via je computer, tablet of laptop 3 maanden lang oefenen met onze Speedtheorie. De opleiding bestaat uit 14 korte, krachtige hoofdstukken die elk een hoofdonderwerp van het CBR theorie-examen behandelen, met aansluitend een aantal pittige oefenvragen. Het kost je maar 10 tot 15 minuten om een hoofdstuk te bestuderen.

  Oefen tenslotte met realistische en actuele CBR theorie-examens (oefenexamens) in de 10 uur online examentraining. De 3 maanden gaan in na het activeren van je inlogcode.
  Klassikale theoriecursus

  Zal tijdelijk niet plaatsvinden

  Vind je het prettiger om samen met een aantal andere leerlingen een klassikale theoriecursus te volgen? Ook dat kan bij Zybeau. Op 3 zaterdagochtenden van 09.30-12.30u op ons kantoor Hoordstraat 45 in Nieuwstadt. 
  De kosten bedragen voor eigen leerlingen €75,- inclusief toegang tot een online basis pakket (oa maximaal 2 maanden geldig). Voor leerlingen die niet bij ons de praktijkopleiding volgen zijn de kosten €125,-.


  Onze eerstvolgende theoriecursus start
  De lessen vinden plaats op:

  • zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur
  • zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur
  • zaterdag van 9.30 tot 12.30uur

  Locatie

  Autorijschool Zybeau, Hoordstraat 45 in Nieuwstadt.


  Volgende cursussen


  Reserveer direct je plek

   

  1 op 1 Cursus

  Ook kun je bij ons 1 op 1 theorieles krijgen. Hiervoor hebben we 2 mogelijkheden.
  Onze theorie-instructeur komt bij beide opties bij je aan huis.

  De cursus bestaat uit 3x 1,5 uur begeleiding voor het theorie-examen.
  Onze instructeur behandeld alle onderwerpen met je. De kosten voor deze curus bedragen €200,- incl btw. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om dit pakket uit te breiden met 1 of meerdere extra lessen van 1,5uur. 

  Ook kun je kiezen voor een volledige 1 op 1 cursus, inclusief theorieboek, online pakket en online examens.
  De instructeur loopt de gehele cursus met je door. Samen met onze instructeur ben je 4 x 2 uur online bezig met de lesstof en online examens. De kosten hiervan bedragen € 425,- incl btw.