• OPLEIDING

Stap voor stap van A naar rijbewijs B


Natuurlijk wil je eerst weten hoe wij het bij Zybeau aanpakken. Want je stapt niet zomaar in bij de eerste de beste autorijschool. Of misschien toch wel, als je hebt gelezen welke lesmethode wij gebruiken. We doen het namelijk best wel anders dan andere rijscholen. Zo duren onze rijlessen standaard altijd 90 minuten en is een rijles ook echt een les voor jou alleen. Dus met niemand op de achterbank. Jij krijgt zo altijd onze volle aandacht. Daar betaal je toch ook voor?

7C0B4866
 • 16,5 jaar? Beginnen maar


  Vanaf 16 jaar mag je officieel theorielessen volgen en het theorie-examen afleggen. Bij ons kun je een theoriecursus klassikaal volgen of online. Je theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig.

  Ben je 16,5 jaar, dan mag je bij ons instappen voor je eerste rijles. Ook kun je al een begeleiderspas aanvragen. Zodra je bent geslaagd, kun je met deze pas onder begeleiding van een ervaren bestuurder rijervaring opdoen tot het moment dat je 18 wordt.

  Vanaf de dag dat je 17 bent geworden, mag je praktijkexamen doen. Geslaagd voor je examen? Met een goedgekeurde begeleiderspas kun je bij jouw gemeente officieel je rijbewijs aanvragen. Tot je 18e rijd je onder begeleiding van de bestuurders die in de begeleiderspas staan vermeld. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

 • Rijopleiding in Stappen (RIS)


  Bij Zybeau leer je stap voor stap rijden volgens de RIS-methodiek: Rijopleiding in Stappen. Dit is een succesvolle methode die jou goed voorbereidt op jouw deelname aan het verkeer. Het principe van RIS is eenvoudig: als onze rijinstructeur vindt dat je een stap voldoende onder de knie hebt, ga je verder naar de volgende stap. Beheers je een stap nog niet goed genoeg, dan blijven we die stap herhalen. Je doorloopt zo in je eigen tempo onze rijopleiding.

  Na elke module een toets

  Na afronding van module 1 en 2 neemt je rijinstructeur een toets af om jouw kennis en vaardigheden te testen. Heb je module 3 afgesloten, dan is het aan te raden om een tussentijdse toets (TTT) te doen. Deze toets wordt afgenomen door een examinator en is bedoeld om je alvast te laten wennen aan de gang van zaken tijdens een praktijkexamen. Je krijgt van de examinator tips ter verbetering en je kunt vrijstelling verdienen voor twee bijzondere manoeuvres als je deze goed uitvoert.  Heb je module 4 afgerond, dan ben je klaar voor de laatste en belangrijkste toets: het praktijkexamen bij het CBR.

  Huiswerk als voorbereiding op de les

  Je krijgt regelmatig huiswerkopdrachten mee. Door deze te maken, begin je altijd goed voorbereid aan de eerstvolgende rijles. Omdat jij dan de theorie van die les al kent, hoeft je rijinstructeur minder uit te leggen. En kun je meer tijd besteden aan het oefenen van het praktijkgedeelte.

 • Online instructievideo’s met heldere uitleg


  Om de lesstof zo goed mogelijk op jou over te brengen, maken we gebruik van de instructievideo’s ‘Ruber, thé way to drive’. Deze zijn ontwikkeld door collega-rijschool Ruber in Sittard. In deze video’s zie je heel duidelijk hoe je bepaalde rijhandelingen moet uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan fileparkeren, een kruispunt oversteken of het rijden op een rotonde.

  Je krijgt van ons een persoonlijke code waarmee je op deze website kunt inloggen om de instructievideo’s te bekijken op je smartphone, tablet of laptop. In onze speciale leerling-app zie je voorafgaand aan elke rijles welke onderwerpen we gaan behandelen. Maar ook welke video’s je als voorbereiding op die les moet bekijken.

 • Theoriecursus: online of klassikaal


  Je mag pas een tussentijdse toets of het praktijkexamen doen, als je je theoriecertificaat op zak hebt. Ons advies is altijd om zo snel mogelijk je theorie te halen. Dan hoef je je daar alvast niet meer druk over te maken.

  Vanaf 16 jaar mag je theorielessen volgen en het theorie-examen doen. Bij Zybeau heb je twee mogelijkheden. Of je gaat zelf aan de slag en volgt onze online theoriecursus, of je meldt je aan voor onze klassikale theorielessen. Wat past het best bij jou?

  Online cursus aangepast aan CBR theorie-examen

  Ga je voor zelfstudie, dan krijg je een persoonlijke inlog voor onze online theoriecursus. Deze inlog is maximaal 4 maanden geldig. Binnen die tijd moet je dus je theorie-examen hebben afgerond.

  De online cursus bestaat uit honderden 3D-animaties, waarbij een stem uitleg geeft over allerlei verkeerssituaties. Je ziet zo duidelijk wat er in het verkeer speelt en waar je als bestuurder op moet letten. De teksten die je in de animaties hoort, worden ook in beeld weergegeven.

  We presenteren de vragen in de proefexamens op de manier zoals het CBR dat ook in haar nieuwste theorie-examens doet. Net als het echte theorie-examen bestaan de proefexamens uit 25 vragen over gevaarherkenning, 12 kennisvragen en 28 inzichtvragen. Van de gevaarherkenningsvragen moet je er 13 goed hebben, van het onderdeel kennis 10 goed en van het onderdeel inzicht 25 goed.
  De oefenexamens die je maakt kun je online nakijken, inclusief het gegeven antwoord en de motivatie erbij. Je ziet zo wat je fout hebt gedaan en waarom je antwoord fout was.  Een betere en effectievere voorbereiding kun je eigenlijk niet hebben.

  Bekijk de demo van onze online cursus

  Klassikale theoriecursus

  Vind je het prettiger om samen met een aantal andere leerlingen een klassikale theoriecursus te volgen? Ook dat kan bij Zybeau. In samenwerking met rijschool Ruber uit Sittard bieden wij je een klassikale theoriecursus aan die bestaat uit 9 uren theorieles, verdeeld over 5 dagdelen. Deze cursus kost € 125,-. Dat is inclusief €25,- inschrijvingskosten. Voor het theorie-examen betaal je € 34,50.  

  Tijdens de corona crisis mogen ze geen klassikale theorielessen geven.
  Ze geven wel een virtuele theorie cursus.
  Exact dezelfde inhoud als de reguliere cursus, maar dan online via Zoom.


  Onze eerstvolgende theoriecursus start april 2021.

  De lessen vinden plaats op:

  • zaterdag 17 april van 9.30 tot 11.30 uur
  • dinsdag 20 april van 19.00 tot 20.45 uur
  • donderdag 22 april van 19.00 tot 20.45 uur
  • zaterdag 24 april van 9.30 tot 11.30 uur
  • woensdag 28 april van 19.00 tot 20.30uur

  Voor examen zsm aanmelden!
  Dyslexie? Bij aanmelden voor examen vermelden,  ivm “dyslexie examen”.

  Locatie

  Rijschool Ruber, Ringweg 15, Limbricht.


  Volgende cursussen

   

  Juni 2021

  September 2021

  November 2021

  Reserveer direct je plek